Dragă Colegiu Tudor Vianu, du-te dracului!

logo_banner

Știrea de dimineață: un copil a fost pus să îngenuncheze de un profesor din Colegiul Tudor Vianu. Mi-au explodat creierii.

Știrea de seară: Colegiul Tudor Vianu refuză să îi motiveze absențele unui copil care a fost în Colectiv. Părinții refuză să vorbească. Mi-a explodat inima.

Am terminat unul dintre cele mai bune licee din țară. Are un catastif întreg de premii internaționale și un ceaslov de diplome la olimpiade. Niciodată, absolut niciodată nu mi s-a întâmplat să mă simt umilită de un profesor. Dimpotrivă, mare parte din atitudinea de combat de acolo mi se trage. Au fost duri, au sancționat prin note, poate au scăpat și o  vorbă mai grea. Dar umilită? Nici măcar o dată.

Îmi doresc ca fiica mea să ajungă la un liceu bun? Cu siguranță, dacă o să vrea și o să poată. Dar aș sacrifica vreodată demnitatea Ericăi de dragul prestigiului unui liceu? Aș accepta să o umilească vreun nemernic cu catalogul în mână, doar ca să pot eu să mă laud că fii-mea e la un liceu cu blazon? Niciodată! La 18 ani, o diplomă de bacalaureat nu face nici doi bani dacă o ține în mână un copil mutilat sufletește. Vreau să cresc un om fericit și bun mai mult decât un  om cu medalii atârnate la un gât încovoiat.

Vă e frică să vorbiți, dragi părinți? Gândiți-vă când v-a făcut ultima dată ferciți și buni frica. Pe copiii voştri ce şanse are să-i facă?

Demnitatea unui om merită riscul. Demnitatea copilului vostru, cu atât mai mult. De-asta, câtă vreme într-un liceu se întâmplă mizerii precum cele de mai sus, eu o să-l dau dracului. Nu este o opțiune pentru Erica, poate să îi promită și că o să iasă CEO de acolo. Astăzi, acel liceu se cheamă Tudor Vianu.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Dragă Colegiu Tudor Vianu, du-te dracului!

  1. Ciprian zice:

    As vrea sa stiu si eu pe baza carei informatii denigrati un colegiu de prestigiu din tara. Asa sub presiunea nervilor si gandurilor care nu va ajuta sa comunicati coerent. Va intreb din perspectiva unui fost elev al liceului, care asteapta cu nerabdare rezultatele anchetei inspectoratului si apoi se pronunta.

  2. oanadobre zice:

    Discutia cu mama victimei o fi suficientă?

  3. Ciprian zice:

    Mama victimei din Colectiv sau a presupusului copil care s-a tarat prin clasa ?

    Eu as fi asteptat sa vad si raspunsul dat de directiunea liceului, respectand dreptul la replica, desi chiar cu absentele motivate este cam complicat sa inchei anul scolar fara note si cu probleme de sanatate, mai ales ca imediat dupa incident urma si perioada tezelor.

    Cred totusi ca acest lucru se putea intampla in orice liceu, sistemul nostru de invatamant nu poate asigura momentan profesori pentru persoanele care au probleme de sanatate (desi acest lucru este prevazut in legea invatamantului art. 70 pct. 3).

    Mai exista de asemenea „REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR” care pune niste restrictii pentru un numar de absente: „absentat, motivat și nemotivat, la cel puțin 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un semestru …”

  4. oanadobre zice:

    Profesorii refuză orice comunicare. Așteptați dumneavoastră dacă aveți chef. Eu nu am.

  5. Ciprian zice:

    Cand faceti asemenea afirmatii, eu cred ca si dumneavoastra trebuie sa asteptati si sa verificati cat mai bine informatiile. Astept sa vad reportajul final, am aflat si eu cine este elevul, cu siguranta voi afla situatia din toate punctele de vedere.
    Cititi un pic regulamentul acela de organizare si functionare, art. 199-204, cu privire la situatiile de absenteism si incheierea situatie scolare si poate o sa intelegeti ca nu e chiar asa cum spune mama.

  6. Nicoleta zice:

    Domnule Cristian, cred ca sunteti chiar un om curajos si onest in tot ceea ce ati scris. Va admir mult ca aveti demnitate si asta conteaza! Acei profesori care astazi nu pot sa se apere si sunt ascultate doar „victimele” pot vorbi prin dumneavoastra! Oana Dobre Dimofte, ma gandesc sa va adresez si eu aceeasi intrebare:cum va permiteti sa „dati dracu'” exact ca la piata un intreg liceu?! Dar nu va ganditi ca acolo sunt si copiii nostri?! Si alti dascali care au scos oameni intregi la minte ca domnul Ciprian! Oameni care acum sunt stupefiati de cat de usor ii trimiteti dumneavoastra „la dracu”! Totusi presa nu mai are limite in a defaima, nu mai exista un limbaj decent macar atunci cand vine vorba despre copii ?! De ce sunt ei condamnati sa ii trimiteti dumneavoastra” la dracu” cu tot liceul?! Nu se autosesizeaza nimeni de injuriile pe care le aduceti fara sa asteptati probe doar pe marturia unui parinte frustrat care nu intelege ca are nu doar drepturi ci si indatoriri?! De ce nu ati asteptat rezultatul anchetei sau macar sa va fi deranjat pentru a contacta cu altcineva decat cei aflati in conflict, se numesc martori, stiti doamna jurnalista?! Martori aveti?! Sunt?! Cati alti copiii care nu au fost in Colectiv pot depune marturie ca se simt impotenti ca ei trebuie sa participe la orele de educatie fizica si sa dea tot ce au mai bun iar altul vine cu o scutire ca si cum ar fi o medalie castigata la olimpiada si „totul se rezolva” ca de nu „urla presa de scandal” iar liceului i se va pune pumnul in gura si vor trebui sa accepte tot ce doreste acel elev sau parintii lui! Va ganditi totusi ce poate fi in sufletul celorlalti elevi care invata cinstit si sunt printre primii la olimpiadele internationale?! Ei cum privesc?! I-ati intrebat?! Sau doar pentru interesele unuia…. restul nu mai are importanta?! Cum i-ati motiva fiicei dumneavoastra faptul ca ea, ca sa poata achizitiona cunostinte trebuie sa invete iar altul aduce doar o scutire, santajeaza si „se rezolva”! Ar fi corect fata de fiica dumneavoastra?! Asta simt acum ceilalti elevi sau acei absolventi ca domnul Ciprian! Am vazut profesori umiliti de elevi dupa ani dedicati la catedra! Doar pentru ca au avut nesansa sa aiba in clasa copii de bani gata cu bolizi de sute de mii de euro si soferi care ii asteptau la poarta liceului! Acolo profesorul era nevoit sa faca ceea ce spunea elevul altfel i se aplica inclusiv o corectie fizica… atunci de ce nu v-ati inflamat astfel, nu v-a mai pleznit inima si capul?! Sau acei dascali nu contau?! Daca nu atunci cand fiica dumneavoastra va fi agresata de un astfel de tanar cu „scutire” o sa va rog sa nu va mirati! Dumneavoastra i-ati inspirat! Nu profesorii „tirani” pe care i-ati trimis in infern fara drept la apel!

  7. Ioan C. zice:

    Frumos, doamna Oana Dobre. Blamaţi tot colectivul de dascăli, din cauza a două cazuri. Generalizaţi pripit.

  8. oanadobre zice:

    Cata vreme colectivul de profesori tolereaza asa ceva e cat se poate de complice.

  9. oanadobre zice:

    V-au dat punctaj in loc de tema de vacanta?

  10. Paula zice:

    Intotdeauna in cazurile astea (vezi si cazurile cu invatatoarele descreierate care tipau si umileau copiii) m-a socat si intristat mai tare decat faptul ca exista astfel de cadre didatice faptul ca exista parinti care le iau apararea, care considera normal ce se intampla, care doresc sa isi lase copiii pe mana lor. Vad ca se intampla si acum… trist

  11. Mihai zice:

    Cu tot respectul, o mica intrebare. Unde a a aparut stirea asta: „Colegiul Tudor Vianu refuză să îi motiveze absențele unui copil care a fost în Colectiv.” ?

  12. Mihai zice:

    In link-ul postat nu am gasit sa se mentioneze de un copil cu absente din Vianu si refuzul de motivare datorita faptului ca ar fi fost in Colectiv.

  13. Un inginer zice:

    Prima data sa ma prezint. Am 52 de ani. Am absolvit liceul industrial Electronica, in 1982, apoi fac de Electronica asa ca muncesc ca inginer electronist..
    Pt ca imi place si Istoria, am absolvit si fac de Istorie din Univ Bucuresti.
    Am un baiat de 18 ani ani, student la Fac de Matematica..
    Gestul cadrului didactic ce l-a pus pe copil sa se tareasca este reprobabil si condamnabil.
    Dar pt ca vorbim de un liceu unde se spune ca sunt crema inteligentei copiilor, de ce plodul ala a acceptat sa faca acest gest?
    Eu ma gandesc la 2 ipoteze: a) era batut de parinti, „nu apari doar cu 10, te rupem”..
    Aici „babacii” sunt de condamnat pt nu toti sunt doar de 10..
    b) Sau pt ca isi dorea ceva ce nu putuse obtine prin munca?
    Ma scuzati, dar daca un tanar inteligent se preteaza la slugareala, poate chiar asta e. O sluga care vrea sa aiba o forma, dar nu si fondul..
    Suna bine, am facut Vianu cu 10. Nu industrial Electronica..
    Dar la o adica, nota nefiind acoperita, la primul test mai dur, examinatorul va vedea ca e pe cerseala..
    Eu unul nu mi-am certat plodul cand a venit cu 4 pt ca desenase harta Frantei urat. Desi evident ca nu mi-a convenit. Dar daca atat a putut, asta e. Ii vazusem capodopera. Putea sa o stearga si sa mai incerce inca odata..
    A preferat sa termine treaba in 2 minute, OK, nu te plange si vezi ca data viitoare sa mai faci treaba de mantuilala
    Dar l-as dispretui si condamna daca mi-ar apere cu 10 cersit
    PS. Cand plodul meu a intrat in (alt) liceu, i-am pus filmul „Parfum de femeie” special pt faza finala..

  14. viorica u zice:

    Vorbiti de demnitate, de responsabilitate si faceti afirmatii in urma vizionarii unor emisiuni tv.
    Halal natiune! Halal discernamant!

    Liceul Vianu doamna este o echipa de profesiri si copii destepti si muncitori!
    O echipa creativa!
    Acolo sunt ffff multi profesori care vin din timpul lor liber sa lucreze cu aceo copii.
    Acei copii au pasiuni, acei copii invata si cei mai multi sunt fericiti.
    Poate nu toti, dar asta nu va dreptul sa umpleti de miros pestilential totul.
    Sa va fie rusine!
    Acei copiii si profesori frumosi se simt murdariti de domnia voastra?
    Probabil nu, pt ca ei vor merge mai departe si dvs va veti inceca in propriul venin.

    Asa faceti si cu sistemul medical. Un medic greseste si urlati ca sistemul medical e de toata jena si ca toti medicii sunt neispraviti. Cand insa i se intampla copilului ceva, stati la usa cu ochii in lacrimi si rugati „nenorocitii” sa-l salveze.
    Sa va fie rusine pt generalizare.

  15. oanadobre zice:

    Nu imi e deloc rusine, doamna. Ia uitati de ce: http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/20777236. Ce sa vezi, exista in Vianu si parinti care nu scriu dupa dictare!

  16. oanadobre zice:

    Marius sau cum te-o chema, cata vreme comentariile tale insulta si mint, publica-le unde vrei, dar nu aici. Haide pa!

  17. Luminita zice:

    Poate ca doamna Dobre a fost un pic cam dura cu titlul postarii, insa, dragi parinti, daca ne dorim copii liberi, cu o personalitate puternica, haideti sa recunoastem ca acest lucru nu-l vom obtine daca ii sfatuim sa nu se revolte in fata umilintei, indiferent din partea cui ar veni ea. Nu cred ca e o solutie zicala „capul plecat sabia nu-l taie” atunci cand in fata lor se afla fie si o somitate ca domnul profesor respectiv. Pentru ca, de fapt, cred ca la asta se reduce totul, la renumele acelui profesor. Daca ar fi fost vorba despre un cadru didactic de la o scoala din catunul X parintii nu ar fi avut teama sa vorbeasca despre umilintele la care ar fi supusi elevii. Dar, in cazul de fata, parintii tac, fiindca, in loc de un dascal care are menirea formarii copiilor, ei vad un manunchi de medalii. A avut cineva curiozitatea de a afla cati dintre acesti olimpici au fost adusi la stadiul acesta de insusi domnul profesor respectiv? S-ar putea sa constatam ca toti sau cei mai multi dintrei au venit in Vianu fiind deja olimpici inca din scolile gimnaziale. Cu super-elevi, formati de altii, este simplu sa lucreze un profesor. Greu este ca un profesor sa preia o clasa de nivel mediu si sa „scoata” din acel colectiv, exclusiv prin munca lui, un olimpic pe tara. Oricum ar fi, nimic nu-i da dreptul sa faca glume proaste cu elevii. Iar daca un parinte a decis sa-si retraga fiica din acea clasa, nu inteleg de ce e considerat frustrat. De ce nu se intreaba si nu cerceteaza nimeni care e motivul pentru care, la finele clasei a IX-a, au mai plecat cativa elevi? Elevi care-si castigasera dreptul, prin examen, de a studia la acest colegiu… Si mai ganditi-va la ce s-ar fi intamplat daca situatia aceasta s-ar fi inregistrat in orice colegiu din lumea civilizata!

  18. Laura zice:

    doamna Nicoleta oare stie ce inseamna impotenta?Eu nu stiu sa fie sinonimul neputintei de a face educatia fizica.

  19. Un parinte inca normal zice:

    Daca Dvs ca adult si probabil parinte va oripilati atat de o gluma sau sarcasmul unui profesor e cu adevarat grav . Problema nu e gluma sau negluma profesorului, problema reala e atitudinea baiatului care pretinde ca a mers in genunchi pentru un punct ! Eu ca parinte, sa am un stfel de copil atat de bine educat…as fi oripilata de copil, nu de profesor..

  20. oanadobre zice:

    Da, cu asta sunt foarte de acord. Foarte!

  21. Vlad zice:

    Si Busoi s-a folosit de povestea Colectiv…

  22. Alin zice:

    Daca totul se dovedeste a fi o mare facatura o sa ai decenta sa-ti ceri scuze?

Lasă un comentariu