Ţară, ţară, vrem copii! Da’ ce, te-am pus eu să-i faci?

Young girl with dollars

Sănătoşi. Inteligenţi. Educaţi. Să ne plătească pensiile peste 30 de ani.

Asta spun toţi că vor. Asta spune şi statul. Dar îţi ascunde ce scrie cu litere minuscule în „contractul social” cu părinții.

 • Vreţi analize medicale în sarcină? Chestii d-astea sofisticate, precum TORCH sau ecografii? Poftiţi de plătiţi din banii voştri. Varianta 2: staţi cu orele, zilele sau săptămânile pe culoarele spitalelor până prindeţi loc.
 • Vreţi să naşteți într-o maternitate curată, fără bacterii  intraspitaliceşti şi în care să fiţi tratate ca nişte fiinţe umane? Poftiţi de naşteţi pe banii voştri la privat. În marea majoritate a maternităţilor de stat nu veţi găsi aşa ceva.
 • Vreți vaccinuri gratuite? Țeapă, lipsesc cu lunile. Poftiți de plătiți la farmacie varianta neacoperită de asigurări.
 • Vreţi concediu prenatal şi postnatal? Rugaţi-vă să nu fie angajatorul în insolvenţă. Că, dacă e, se alege praful de dreptul vostru, iar statul, prin ITM sau chiar Parchet, ridică din umeri.
 • Visaţi că pruncul va fi tratat cu respect în ţara al cărei viitor se presupune că este? Da, cu un respect în valoare de 84 de lei pe lună. Și asta de foarte curând, pentru că ani de zile respectul nu a valorat nici 10 euro.
 • Ați cotizat ani buni la bugetul de asigurări, ați îndrăznit să aveți venituri mai mari decât media, plătind impozite mai mari decât media? Pregătiți-vă să fiți privite cu suspiciuni și chiar dispreț, iar cei doi ani de indemnizație să fie taxați ca un lux nemeritat.

De acord, nu faci copii pentru indemnizație sau alocație. Dar felul în care o societate privește aceste drepturi spune enorm de multe despre cât de mult își dorește, de fapt, un viitor mai bun. Iar, din câte văd eu, o bună parte din societate seamănă al naibii de bine cu asistentele legendare de la stat care, pe masa de nașteri, urlă la tine: „Da’ ce, te-am pus io să faci copil?!”

Foto: brucesallan.com

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ţară, ţară, vrem copii! Da’ ce, te-am pus eu să-i faci?

 1. Cosmin.S zice:

  Daca nu ar fi tragica, treaba ar fi aproape comica….. 😉
  Nu stiu despre restul, dar eu unul ma bucur f. tare sa te re-aud!
  Nu pot judeca motivele care te-au condus la decizia de retragere din presa…. dar, dincolo de asta sa stii ca mi-a (sau ne-a) fost dor de voce ta!!!
  Sper sincer ca vei mai alege sa vorbesti!
  Cu prietenie,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s