Coaliția. Ce spun ei și ce văd eu

Guest post by Nicoleta Scarlat

CE SPUN EI:

Misiunea noastră este să protejăm și să sprijinim familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Avem dreptul constituțional și obligația morală de a o apăra de tendințele societății moderne ce îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea. Valorile morale și culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alături de dorința ca întreaga societate civilă creștină din România să se alăture nouă.

Obiectivul nostru general este: Să avem în România cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor lor un mediu propice economic, social, protectiv și psiho-afectiv de formare și dezvoltare a personalității umane, iar națiunii române continuitatea  și dezvoltarea demografică, economică, socială și culturală.

Obiectivele noastre specifice sunt:

 1. Familia să rămână, în mod ferm, definită în legislație ca instituția fundamentală pentru societate, întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Această definiție să fie înscrisă în Constituția României, care stabilește principiile de bază ale organizării statului precum și drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.
 2. Tinerii să fie complet și corect informați în legătură cu însemnătatea, unicitatea și beneficiile căsătoriei și ale familiei astfel întemeiate.
 3. Familia să fie sprijinită social, cultural și legislativși respectată ca instituție de care depind binele fiecăruia dintre noi și prosperitatea națiunii.
 4. Statutul căsătoriei să fie întărit prin nerecunoașterea formelor alternative de conviețuire, precum concubinajul(„uniunile civile”).
 5. Creșterea și educarea copilului într-un mediu familial complet și stabil, cu o mamă și un tată, să fie întotdeauna prioritatea politicilor publice și a legislației din domeniu.

Știm cu toții că familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul ideal nașterii, creșterii și educației copiilor. Pentru ca familia să prospere și, împreună cu ea, societatea românească, e nevoie de implicarea tuturor, a întregii societăți civile, a cultelor și a instituțiilor statutului.

 

CE VĂD EU:

Misiunea lor ține un pic de diminuarea importanței familiei întemeiate pe considerente de iubire, înțelegere și dorința reciprocă a binelui celuilalt, conform tendințelor moderne. Ignoră valorile morale și culturale ale omenirii, dar insistă că este totul despre și între un bărbat și o femeie. Neagă ceea ce sute de ani de evoluție socială au reușit să aducă egalității drepturilor omului.

Obiectivul general este, din păcate, teribil de influențat de o societate homofobă, xenofobă, coruptă și, în plus, de factori de ordin economic, ce duc la dereglări sociale, protective și psiho-afective de formare și dezvoltare a personalității umane.

În afară de cele de mai sus, mai avem și ceea ce noi numim sărăcie: un factor important în dezvoltarea societății civile și creștine din România.

 1. Este necesară definirea soților în termeni clari, exclus cei anatomici. Dacă se folosesc exclusiv cei anatomici, se produce o încălcare a drepturilor omului.
 2. Definirea exactă a modalității de informare complete și corecte a tinerilor privind căsătoria. Este posibil ca tocmai istoricul familiei să definească percepția tinerilor asupra căsătoriei. Avem o rată a divorțului de 30%.
 3. Familia este sprijinită social, cultural și legislativ. Există vreo dovadă contra acestui fapt?
 4. Dacă formele de conviețuire precum concubinajul/ uniunea consensuală pot fi luate în considerare ca fiind familie, ce facem cu bigamia, poligamia și respectul pentru iubirea între soți?
 5. Creșterea și educarea copilului de către o mamă și un tată ca prioritate a politicilor publice este idealul meu. Separat, este nevoie să admitem evidentul, adică faptul că relația sexuală este singura relație ce creează un mediu proprice nașterii.

Cum tot ei spun, creșterea și educația copiilor sunt asigurate de un mix format de societatea civilă, culte și instituții ale statului. Aceleași ca mai sus: homofobe, xenofobe etc.

În final, atrag atenția că violul este o altă interacțiune umană ce creează un mediu proprice nașterii. Se întâmplă unul la fiecare 4 ore în România. Sursa:http://urbology.ro/ce-au-facut-romanii-in-ultimii-5-ani-o-crima-pe-zi-un-viol-la-patru-ore/

14741705_1130407440329617_936416573_n

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Coaliția. Ce spun ei și ce văd eu

 1. FB zice:

  Mare pacat ca nu mai scrii! Daca mai ai timp, din cand in cand, ne-ar face placere cate un articol nou…
  Multumesc,

 2. din pacate din punctul meu de vedere nu se va reabilita nimic si nu se va schimba nimic. trist dar adevarat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s